Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na Facebooku je už 40 tisíc drbňáků

Ačkoliv existují i jiné sociální sítě, tak v českém internetovém prostředí jednoznačně dominuje sociální síť Facebook. A na té už má můj profil přes 40 tisíc fanoušků. Já vám za to moc děkuji, milí drbňáci.

Radost mám naprosto stejnou jako v okamžiku mého vzniku, kdy jsem se radovala z každého fanouška, který přibyl. Pamatuji si na tu dobu, kdy jsem se v roce 2011 chlubila kamarádkám, kolik už mám fanoušků na Facebooku a ony říkaly: „Facebook? Co to je?“ No, doba nám pokročila a teď je tam skoro každý.

Kdybych se podívala i na další data, která mne zajímají, tak za loňský rok jsem zaznamenala přes 3,5 milionu návštěv mého webu. Uživatelé si zobrazili více jak 8 milionů stránek, navštěvují nás převážně z Českých Budějovic a dalších velkých měst jižních Čech. Zajímavostí je i poměrně značný počet návštěv z Prahy. Jsem moc ráda, že se těžce pracující a studující Budějčáci zajímají o to, co se děje doma. Genderově jsme vyvážení natolik, že by z nás europoslanci měli radost.

Nevím, jestli je to tou zimní náladou, ale cítím se stejně jako v začátcích, kdy jsem říkala: „Hele, za dnešek nás navštívilo tisíc lidí. Hustý, co?“ Teď už je nás mnohem víc a nějak mě z toho občas bolí v bedrech. To bude asi ta zodpovědnost.

Ne vždy vás tématem potěším. Kolikrát vás můžu článkem i naštvat, ale taková jsem já, a jsem ráda, že mi to dokážete odpustit. Mým cílem je otevírat také palčivá témata, která rozdmýchávají diskuzi. Jsem ráda, že diskutujete, ale chtěla bych diskuzi udržet v rovině povídání dobrých sousedů. Proto jsem připravila nová pravidla diskuze, která platí pro komentáře na webu i na sociálních sítích. Pojďme se argumentačně střetávat, ale vynechme vulgarismy a vzájemné osočování. Toho je v české společnosti poslední dobou víc než dost. Nemusíme spolu souhlasit, ale na konci dialogu bychom si měli podat ruce.

Občas mi vytýkáte, že se věnuji jenom krimi, sportu nebo u mě furt někdo rodí a tak. Vězte však, že v průměru vydám deset zpráv za den a mým cílem je jejich největší pestrost. V pracovním týdnu vás zásobuji 13 až 15 články denně. O víkendu vás nechám odpočinout a vydám jich mezi 6 až 8 denně.

Pokud se vám zobrazuje na Facebooku pouze jedna nebo dvě za den, tak to není způsobené mou leností, ale filtrem, který Facebook dělá. Prostě vám neservíruje jen to, co aktuálně uzná za vhodné.

Předejít se tomu dá mnoha způsoby. Kromě příspěvků na vaší zdi, můžete zavítat přímo na můj profil, kde uvidíte zprávy seřazené chronologicky za sebou.

Další možností je přihlásit se do odběru přehledu zpráv. Tímto krokem nepřijdete o žádnou zprávu, kterou za den vydám.

Pokud jste unaveni Facebookem, můžete mne sledovat na Twitteru. Ten, kdo má raději fotografie, mne také může sledovat na Instagramu.

Jestli byste se toužili podílet na zprávách, které vydám, zkuste se přidat do skupiny #Drbnuto na Facebooku a budeme zprávy tvořit spolu.

Závěrem vám chci ještě jednou poděkovat za čas, který se mnou trávíte. Vím, že nejsem dokonalá, ale to není nikdo.

Miluji vás, drbňáci.

Pac a Pusu!

Štítky Facebook, sociální síť, Twitter, Praha, Instagram, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Facebooku je už 40 tisíc drbňáků  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.